Reljeefsed riistvara lahendused- Teistmoodi IT

Meie seas on inimesi, kes peavad rohkem vaeva nägema selleks, et kastada infosüsteeme tulenevalt erilnevatest füüsilistest piirangutest.
Ühed minule kõige rohkem huvipakkunud lahendused, millega vaegnägijateni tuua veebi lihtstam kasutamine, on reljeefsed riistvaralised lahendused.
Mõte nende lahenduste taga on lihtne - vormil olev info edastatakse kasutajale punktkirjas, tekstuuriga pinna loomisel, helisignaalide või vibratsioonide näol.

Kõige põnevam reljeefsetest lahendustest omakorda on minuarust reljeefne ekraan - mis tõsi,  on hetkel veel lapsekingades ning enamikel juhtudest võimaldab ekraanidel kuvada ainult klaviatuurinuppe, kuid vaegnägijatele on tulevikus sellel lahendusel väga palju potensiaali. 

Näiteks on Disney Research arenduste tulemusena valminud just selline 3D ekraan, mis võimaldab edsatada erinevaid pilte ning infot vormil reljeefsena. 
Siin muidugi on omad piirangud - nätieks ei ole võimalik edastada väga informatiivset suurte sügavustega struktuure, kuid samas on ka selle natukesega võimalik edastada rohkem infot kui seni on võimalikuks osutunud. 

Comments

Popular posts from this blog

Professionaalsus tarkvara arenduses? (Teema 10)

"Robootika, AI ja eetika" arvustus

Obskuursed karjäärivõimalused IT maastikul (IT juhtimine ja riskihaldus)